'Mijn Koningin'

Persbericht 

Van architect naar beeldend kunstenaar - Jan Bouwsema in Paleis Het Loo

Jan Bouwsema uit Groningen is zaterdag geselecteerd uit meer dan 2200 inzendingen, voor de expositie Beeld van Beatrix die gehouden wordt op Paleis Het Loo in Apeldoorn van 31 januari 2013 t/m 20 mei 2013, ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Koningin. Zijn abstracte, maar toch gelijkende beeltenis van de Majesteit is gemaakt van wit albast, wat volgens Jan Bouwsema een prettige steensoort is om te bewerken: krachtig maar met een zachte transparante glans! Een indrukwekkende hoed als kroon, ‘kubistische’ krullen en een zacht  glanzend gezicht betoverden de jury meteen! Jan mocht zijn beeld achterlaten voor de expositie!

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van onze Koningin zijn er in totaal meer dan 2200 kunstwerken ingezonden, waarvan er 75 worden geëxposeerd in Paleis Het Loo. De jury bestaat uit Jan des Bouvrie, Sacha de Boer en Marieke Spliethoff.

Zaterdag 19 januari was een indrukwekkende dag: ter plekke werd de laatste selectie gedaan door de jury, werden foto’s gemaakt van beeld en kunstenaar en een motivatie voor het beeld opgetekend.

De officiële opening wordt door Oud- Premier Dries van Agt verricht op 30 januari as. – vanaf 31 januari, de verjaardag van de Koningin, is de tentoonstelling voor het publiek geopend. Op woensdagavond 30 januari om 19.00 uur is er een documentaire van de NOS op Nederland 1. ‘Ik kom vast wel in beeld’, zegt Jan trots, ‘ze hebben zoveel opnamen van mijn beeld gemaakt!’

EINDE PERSBERICHT 
Voor nadere informatie
Jan Bouwsema, typenga@hetnet.nl
Groningen, 20 januari 2013


'Uw beeld van Beatrix'
Fragment uit het programma 'Uw beeld van Beatrix' van 30 januari 2013 met het beeld gemaakt door Jan Bouwsema; zie 3 minuut 10, zie 34 minuut 19 en zie 42 minuut 55.
(er komt eerst reclame, daarna het filmpje)

De wereld draait door - Lucky tv
Onverwacht nog een keertje op tv. Hetzelfde als in Uw beeld van Beatrix,
maar toch in één keer heel anders!!

73457 bezoekers (113235 hits) sinds 12-3-2013
Powered by webXpress