Home

JAN BOUWSEMA Van architect naar beeldend kunstenaar

 

Woensdag 'HAK'-dag

Vanaf de jaren '70 geboeid door de architectuur van de woningbouw. Onder het motto 'de mens staat centraal' zijn er heel wat (sociale) woonwijken ontstaan onder de handen van Jan Bouwsema. Als directeur/eigenaar van Bureau voor Architektuur & Ruimtelijke Ordening Martini b.v. heeft hij na bijna 40 jaar in 2007 zijn bureau overgedragen.

 

Vanaf 2005 begon Jan Bouwsema zijn tweede creatieve carrière: het bewerken van verschillende steensoorten met daarnaast het schilderen van diverse thema's. Al gauw werd de link gelegd naar de 'kubistische' vormen - eerst in lijnen en vlakken, daarna in beelden.

Na diverse cursussen bij het Kunstencentrum in Groningen van o.a. Natasja Bennink en Ruud Venekamp is Jan Bouwsema nu nog steeds actief bij Atelier De Steengroeve in Assen van Klaas Kuipers en heeft hij de tweejarige beeldhouwopleiding bij Beeldhouwcentrum Koudum van Herma Bovenkerk afgerond in 2014. In alles wat hij doet is de rode draad 'kubisme'. ‘Vooral het hakken in steen is geweldig’, zegt Jan enthousiast. 'Maar ook hout heeft nu mijn hart gestolen!'.
Jan werkt nu vanuit zijn atelier aan het Balkgat in Groningen, waar het woensdags '
hak'-dag is!

'Mijn mooiste beloning tot nu toe is wel de eer om op het Paleis Het Loo te hebben gestaan in de expositie 'Beeld van Beatrix'. In het kader van deze wedstrijd heeft het beeld 'Mijn Koningin' gestaan als één van de 2200 ingezonden stukken samen met 74 andere kunstwerken in Paleis het Loo in Apeldoorn ter ere van de 75e verjaardag van Koningin Beatrix.', aldus Jan Bouwsema.
82220 bezoekers (122770 hits) sinds 12-3-2013
Powered by webXpress